betting på premier league

Betting på Premier League

Världens bästa och mest populära fotbollsliga är utan tvekan Premier League. Du kommer att kunna upptäcka riktigt bra odds när du oddsar på Premier League eftersom det är den liga där det finns störst intresse. Svenskar har oddsat på Premier League sedan Tipsextra grundades 1934. Därmed finns det en lång och stolt historia bland oddsandet på Premier League. Upptäck själv betting på Premie League och alla möjligheter som ges när du oddsar på ligan. 

Här spelar några av världens största stjärnor och de bästa lagen i världen. Intresset kulminerar när de största lagen spelar som Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea och Tottenham. 

Upplägg Premier League

Premier League har funnits sedan 1992 när de brittiska klubbarna bröt sig loss från Football League för att ta del av de lukrativa tv-rättigheterna till Sky Sports. Sedan dess har pengarna från tv-rättigheterna bara fortsatt att öka och idag är det den överlägset mest värdefulla ligan. Därmed är det också den rikaste ligan i världen och ligan är den mest tittade på som finns i världen. I alla fall på tv, tittar vi på publiksnitt är Bundesliga snäppet vassare. 

En säsong pågår från augusti till maj och består av 20 lag. Varje lag möter alla andra lag en gång hemma och en gång borta. Det innebär att det totalt är 38 omgångar i Premier League. De tre lag som samlat ihop färst poäng kommer att åka ur serien och spela i Championship komma säsong medan tre nya lag från Championship tar steget upp till Premier League. 

Det lag som vinner ligan kan titulera sig som mästare men det finns anledning att sikta på de fyra främsta för de som inte vinner. De som kommer topp 4 kommer nämligen att kvalificera sig för Champions League vilket är världens bästa klubblagsturnering. 

Lägg odds inför säsongen

Det finns många odds tillgängliga redan innan säsongen börjar. Du kommer då att ges möjlighet att kunna placera dina bets på marknader som du sedan kan följa under säsongen. Det kan till exempel handla om vilket lag som vinner ligan eller vilka som kommer topp 4. En rolig marknad kan annars vara att spela vilket lag som blir bäst i en specifik stad som exempelvis London, Manchester eller Liverpool.

Du kan också oddsa på vilka lag du tror kommer att åka ur serien eller head 2 head mellan de olika lagen. Oavsett vilket finns det massor av alternativ för dig att upptäcka. Vill du spela på specifika spelare är det också möjligt. Alternativen då kan vara vem som vinner skytteligan eller gör flest assist under säsongen. Oavsett vilket blir det något alldeles extra när du spelar inför säsongsstart på Premier League.

Live betting på Premier League

För att få ännu mer action och spänning i din betting på Premier League är det värt att testa på live betting. Då kommer du att få odds i ständig förändring som innebär att du kan oddsa live på pågående match. Ingen liga har lika många alternativ vad gäller live betting som är fallet med Premier League. Du kan oddsa på vilket lag eller spelare som gör nästa mål. Andra alternativ är att spela på live är vem som får nästa hörna, frispark eller något annat. Huvudsaken är att det finns många alternativ för dig att upptäcka i din live betting.

Tyvärr är det inget spelbolag som har rättigheter att streama Premier League. I Sverige är det Viasat som har rättigheterna att visa världens bästa fotbollsliga. Därmed behöver du som vill streama Premier League ha ett abonnemang på Viaplay. Det går att skaffa och ger dig tillgång till samtliga matcher under säsongen.

Odds och marknader på Premier League

En match i Premier League brukar ha ungefär 500 marknader, ibland till och med fler än så. Matchvinnare full tid där du har 1X2 som alternativ är det absolut vanligaste. Men det finns också markander som totalt antal mål eller att båda lagen ska göra mål eller inte. För dig som vill gardera dig finns dubbelchans och för den som har spåkulan framme kan korrekt alternativ vara en rolig marknad. 

Det finns också mer specifika marknader som ifall lag X vinner minst en halvlek eller om lag y kommer att få fler än fem hörnor. Du hittar också totalt antal mål av ett specifikt lag eller resultat halvtid/fulltid. Listan kan göras lång på antalet marknader men det viktigaste är att du gör din research och därmed maximerar dina förutsättningar att vinna.

Jämför oddsen och ta del av speltips

Det är en bra idé att jämföra oddsen och ta hjälp av speltips. Genom att jämföra oddsen säkerställer du alltid att du får bästa oddsen tillgängliga på marknaden. Om ett spelbolag erbjuder oddset 1,6 och ett annat 1,8 på samma marknad kommer skillnaden i vinst vara 200 kronor om du satsar 1000 kronor. Det är 20% och givetvis onödigt att inte kolla upp för att säkerställa att du får maximala vinster. Och så stor skillnad som exemplet visar är långt ifrån ovanligt. Det finns många spelbolag med svensk licens och därför gäller det också att maximera sina vinster.

En annan bra väg att gå kan vara att ta hjälp av speltips. Då kommer du att få möjlighet att få hjälp i dina analyser. Givetvis ska du också se till att göra din egen research. Kolla upp skador, avstängningar, tidigare möten och form innan du placerar dina odds. Det kan nämligen variera ganska stort och inte ens mästaren går rent en säsong. Därmed finns det många skrällar att upptäcka, ofta någon varje omgång.

För att få ett annat perspektiv är det bra att också ta del av speltips som sagt. Det kommer att hjälpa dig i din betting på Premier League. Du behöver såklart inte lita blint på speltipsen men även om du inte skulle oddsa likt rekaren gjort är det ofta smart att få andra infallsvinklar på en match. Kanske håller du inte med men det finns många bra rekare där ute som lever på sin betting och att dela med sig av speltips. 

Rolig fakta Premier League

 • Manchester United är klubben som vunnit Premier League flest gånger mer sina 13 titlar. Hur som helst kom den senaste titeln 2012/13 vilket var senast laget styrdes av Sir Alex Ferguson.
 • Sju lag har vunnit Premier League sedan starten år 1992. Det handlar om Manchester United, Chelsea, Manchester City, Arsenal, Blackburn Rovers, Leicester City och Liverpool.
 • Arsenal är det enda laget som gått obesegrat genom en hel säsong vilket de gjorde när de vann ligan 2003/04.
 • Alan Shearer är de spelare som gjort flest mål med sina 260 mål medan Wayne Rooney är tvåa med 208 mål.
 • Gareth Barry har gjort flest matcher i Premier Leagues historia med sina 653 matcher. Tvåa på listan är Ryan Giggs med 632 matcher.
 • Totalt är det 50 klubbar som spelat i Premier League. 48 av dessa har varit engelska medan två har kommit från Wales. 
 •  Jack Grealish är den dyraste spelaren då han kostade 100 miljoner pund i sin övergång från Aston Villa – Premier League.
 • Philippe Coutinho är den dyraste spelarförsäljningen från Premier League då han kostade 106 miljoner pund när han såldes från Liverpool till Barcelona. 
 • Nio spelare har gjort fler än 500 framträdanden i Premier League. Det handlar om Steven Gerrard, Jamie Carragher, Gareth Barry, Ryan Giggs, David James, Gary Speed, Frank Lampard, Emile Heskey och Sol Campbell. 
 • Den mest framgångsrika managern i ligans historia är Sir Alex Ferguson som vunnit 13 ligatitlar med Manchester United.
 • David James är målvakten som har flest hållna nollor med sina 173 stycken.

Använd en oddsbonus på Premier League

Som ny spelare hos en bettingsajt kan du välja att ta emot en oddsbonus. Det kommer att ge dig en betydligt bättre upplevelse eftersom du får mer pengar att spela för. En insättningsbonus som ny kund hos ett spelbolag ger dig friheten att använda bonusen på den match du vill. Då kan du använda din bonus till att oddsa på Premier League.

När det är stormatcher eller derbyn kan du också hitta boostade odds, riskfria spel och free bets på Premier League. Eftersom intresset är så stort finns det oerhört många alternativ för dig att upptäcka vad gäller oddsbonusar. Kom dock ihåg att det endast är tillåtet med en bonus per spelare och licens hos svenska spelbolag

Summering betting på Premier League

Det finns oerhört många alternativ för dig som är sugen på riktigt bra betting på Premier League. Du kommer att kunna upptäcka att det inte finns någon liga i världen som har lika många odds och marknader än världens bästa fotbollsliga. Långt innan säsongen börjar kan du placera dina bets för att på så sätt hitta fantastiska möjligheter för dig som spelare.

Det blir något alldeles extra när du oddsar på Premier League eftersom det finns tillgängligt hos samtliga spelbolag. Därmed spelar det ingen roll om det handlar om betting utan konto eller ett mer traditionellt spelbolag. Oavsett vilket kommer du att ha utmärkta förutsättningar att kunna njuta av en spelupplevelse som är maximal tack vare alla möjligheter som Premier League-betting innebär.