Oddsbonusar

Nästan alla som registrerar sig som en ny spelare hos ett spelbolag kan välja att ta emot en oddsbonus. Då ges en riktigt bra boost på ditt äventyr och du kan börja njuta av en spelupplevelse som är något alldeles extra. Med extra pengar att spela för minskas också risken samtidigt som du drygar ut din spelkassa.

Spelbolagen vet givetvis om att spelare mer än gärna vill ha ett erbjudande när de registrerar sig som ny kund. Sedan svensk licens infördes den 1 januari 2019 har det dock blivit betydligt tuffare restriktioner vad gäller just betting bonusar. Men samtidigt finns det fortfarande utmärkta möjligheter att komma igång med ett bonuserbjudande. Upptäck själv detta genom att ta emot en välkomstbonus för sport idag och du kommer själv se vilken skillnad det gör.

En insättningsbonus som ny kund

oddsbonus

Den absolut vanligaste typen av oddsbonus idag är utan tvekan en insättningsbonus. Denna ges dig till som ny kund hos spelbolaget när du registrerat dig och gjort en första insättning. Det vanligaste beloppet är 100% upp till 1000 kronor vilket för dig ger en riktigt härlig start. Gör du en insättning på 1000 kronor får du i ett sådant scenario 2000 kronor att oddsa för.

Du kan använda din insättningsbonus som du vill på vilka sporter du än önskar. Därmed har du mycket att välja mellan. Kanske vill du göra som de flesta andra och använda bonusen på fotboll. Eller varför inte tennis, ishockey eller esport? Oavsett vilket har du väldigt goda alternativ när du ska börja spela hos bettingsidor idag.

Minimum odds och omsättningskrav

Det finns framförallt två saker att tänka på när du ska börja oddsa hos ett spelbolag med en välkomstbonus. Minimum odds och omsättningskrav är det bra att ha koll på. Minimum odds hänvisar till det odds som din kupong måste ha när du placerar ditt bet för att räknas till omsättningskraven. Om du lägger ett kombinationsspel måste ett av oddsen uppfylla kraven. Nivåerna för lägsta odds brukar ligga mellan 1,40 – 2,00.

Vad gäller omsättningskrav hänvisar det till så många gånger du måste omsätta bonusen för att du ska kunna ta ut vinsten. Ligger omsättningskraven på 6x bonusen och du tar emot 1000 kronor i bonus behöver du omsätta 6000 kronor.

Andra typer av bonusar hos spelbolag

Förutom insättningsbonusen som ny kund finns det flera andra bonusar tillgängliga för betting och odds. Vi går igenom de vanligaste alternativen du kan ta emot hos svenska spelbolag. En fördel med svenska spelbolag är att många också erbjuder betting utan konto vilket gör att du får snabba uttag på några minuter och smidig inlogg och registrering med BankID.

Riskfria bet är ett alternativ

En typ av bonus som du kan ta emot om du känner för det är riskfria bets. Då kommer du inte ha någon risk alls när du placerar ditt bet. Istället ger spelbolaget dig tillbaka insatsen om du skulle förlora ditt spel. Skulle du däremot vinna på direkten får du ingen bonus utan det är enbart vid förlust. Därmed är ett riskfritt spel som en fallskärm.

Av just denna anledning är det ofta smart att använda sig av ett riskfritt spel när man tror att man har en skräll på ingång. Att lägga det till ett odds som är jättelågt är inte särskilt smart eftersom du får tillbaka pengarna ändå om du inte får in ditt bet.

Boostade odds hos bettingsidor

Denna bonus var väldigt populär förr men har blivit mindre vanlig sedan svensk licens infördes. Förr gavs den till befintliga spelare för enskilda matcher. Idag är den endast möjlig att få som välkomstbonus. Ett boostat odds innebär att spelbolaget höjer oddsen till vad som egentligen inte återspeglar hur sannolikt det är att utfallet kommer inträffa. En klar favorit kanske har oddset 1,10 men får det höjt till 6,00 istället. Då kommer du givetvis att ha ett betydligt större spelvärde. Vad gäller boostade odds kommer det att finnas en maxgräns för hur mycket som går att satsa. Det varierar också om du behöver omsätta vinsterna eller inte.

Free bets och gratisspel

Det finns också möjlighet att få så kallade free bets hos vissa spelbolag. Då kommer du att få en summa pengar av spelbolaget, ofta i samband med en insättning. Du kan använda ditt free bet precis som du vill. Men kom ihåg att du måste använda det på ett enskilt bet och inte kan dela upp bonusen som en insättningsbonus. Det kan vara bra att veta när du ska välja din nästa oddsbonus.

Oddsbonusar i mobilen

För att få en betydligt större flexibilitet när du ska börja spela kan det vara smart att ta emot en oddsbonus i mobilen. Då kommer du att få ut betydligt mer av din upplevelse och kan placera odds oavsett vart du befinner dig. Det innebär också att du aldrig behöver vara begränsad till en dator vilket givetvis är väldigt skönt.

Framförallt för dig som gillar live betting är det perfekt med en mobil enhet. Du kan ju inte påverka avsparkstiderna men däremot kan du ta fram din smartphone överallt och på så sätt upptäcka hur smidigt det blir med odds och betting. Framförallt när du ska ta emot en bonus från mobilen. Idag kan du göra allt från en mobil enhet inklusive placera odds, oddsa live, hämta en bonus och ta del av speltips från rekare.

Summering angående oddsbonusar

Det finns oerhört många oddsbonusar att upptäcka idag även om det blivit hårdare restriktioner sedan svensk licens infördes. Du kan ta emot en betting bonus hos flertalet olika spelbolag och på så sätt få ut betydligt mer av din upplevelse. Den vanligaste bonusen är som sagt en insättningsbonus där din första insättning matchas. Men det finns också bonusar där oddsen boostas.

Free bets och riskfria spel är också två populära alternativ för dig att upptäcka. Kom igång på bästa sätt genom att ta emot en bonus för odds. Men kom ihåg att om det är två spelbolag som delar licens kan du endast ta emot ett erbjudande totalt från dessa två aktörer. Detta kan vara bra att veta så du väljer den bonus du helst av allt vill ha.